ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ασμάπιτα

AsmapitaΚάθε σπίτι σχεδόν είχε και έχει την κληματαριά του, έτσι η προμήθεια των αμπελόφυλλων ήταν εύκολη, φθηνή και δεδομένη.

 

Υλικά

Αμπελόφυλλα τρυφερά φρέσκα
Καλαμποκίσιο αλεύρι
Γιαούρτι κατά προτίμηση ξινό
Κρεμμυδάκια φρέσκα μόνο τα φύλλα («περά») ψιλοκομμένα
Άνηθος
Δυόσμος
Αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Όλα τα παραπάνω υλικά (εκτός των αμπελόφυλλων) γίνονται μείγμα αραιωπό. Στρώνουμε τα μισά αμπελόφυλλα στο ταψί το οποίο προηγουμένως έχουμε αλείψει με λάδι ή βούτυρο, βάζουμε το μείγμα το οποίο απλώνουμε παντού σε όλη την επιφάνεια και το σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα. Σε μέτρια φωτιά ψήνουμε και μετά την αναποδογυρίζουμε ώστε να ψηθεί και από την άλλη μεριά.