ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μελιτζανοπίλαφο

melitzanopilafoΜία νόστιμη, παραδοσιακή συνταγή από τη Χίο.

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

350 γραμμάρια ρύζι

αλάτι, πιπέρι, λάδι

ντοματάκια ψιλοκομμένα

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε μισή ώρα πριν, τις μελιτζάνες στο νερό να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα αρωματικά, το αλάτι και το πιπέρι.

Βράζουμε μέχρι να ψηθούν. Προσθέτουμε το ρύζι, και λίγο νερό εάν χρειαστεί, και ψήνουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν το μελιτζανοπίλαφο είναι ακόμα ζουμερό, δηλαδή όταν έχει ακόμη τα υγρά του.