ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καρπουζόπιτα

KarpouzopitaΤο αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, σε μια ιδιαίτερη συνταγή που «έρχεται» από τη Μήλο.

 

Υλικά

1. Μισό καρπούζι (περίπου 5 - 6 κιλά)

2. 2 - 3 κουταλιές ελαιόλαδο, Σουσάμι, Κανέλα, Μέλι (περίπου 200 ml)

3. Αλεύρι, 2 κουταλιές ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής


Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και το καθαρίζουμε από τα κουκούτσια. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το στίβουμε με τα χέρια, έτσι ώστε να χάσει όσο πιο πολλά υγρά γίνετε, αλλά να μην το διαλύσεις κιόλας.
Αφήνουμε το καρπούζι να μείνει στο τρυπητό και να στραγγίσει μόνο του, τουλάχιστον 1 ώρα. Μετά το πλάθουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 6 - 7 κουταλιές αλεύρι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μεγαλύτερο μέρος από το μέλι. (Οι αναλογίες είναι σχετικές. Προσέξτε λοιπόν τις ποσότητες στο λάδι και το αλεύρι. Πρέπει να τα προσθέτουμε σιγά-σιγά και λίγη-λίγη την ποσότητα, με προσοχή να μην την υπερβείτε.) Ιδανικά το μείγμα θα πρέπει να μην είναι πολύ πηχτό και σε καμία περίπτωση νερουλό. Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει, αλείφοντάς το με λάδι.

(Προσοχή: Αδειάζετε με τέτοιο τρόπο το μείγμα, έτσι ώστε να μην ξεπεράσει σε ύψος τα 2 - 2,5 εκατοστά. Το καλύπτετε με σουσάμι και το βάζετε για ψήσιμο (45 με 50 λεπτά). Μόλις βγάλουμε την καρπουζόπιτα καυτή από το φούρνο, την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι και περιμένουμε να το απορροφήσει.