ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατσαμάκι

KatsamakiΤο Κατσαμάκι, που συνηθιζόταν πάρα πολύ παλαιότερα, τώρα έχει σχεδόν εκλείψει από τα σύγχρονα νοικοκυριά. Ήταν ένα απλό φαγητό φτιαγμένο από καλαμποκάλευρο (ροκίσιο) αλεύρι και νερό.

 

 

Υλικά

 

1 λίτρο νερό
1 ½ κιλό αλεύρι καλαμποκίσιο
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι σησαμέλαιο
λίγο αλάτι



Τρόπος παρασκευής

 

Βάζουμε το νερό, ρίχνουμε το αλεύρι, το τρυπάμε 4-5 φορές με τον πλάστη. Μετά το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πηχτώσει λίγο το νερό. Μετά το βγάζουμε από τη φωτιά και αρχίζουμε να το ανακατεύουμε ώσπου να ζυμωθεί πολύ καλά. Ανακατεύοντας ρίχνουμε το λάδι και το κατσαμάκι είναι έτοιμο. Συνοδεύεται με γιαούρτι.