ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γκόγκλες

GkogklesΤα διάσημα χειροποίητα ζυμαρικά της Μονεμβασιάς.

 

Υλικά (για 4 άτομα)

για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 λίτρο νερό

για το σερβίρισμα

τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
βούτυρο γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά- σιγά το νερό και ζυμώνουμε.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι αρκετά σκληρή.
Τη χωρίζουμε σε ίσα μέρη έτσι ώστε να μπορούμε να πλάσουμε χοντρά μακαρόνια.
Αυτά με τη σειρά τους κόβονται σε μικρότερα κομμάτια και τα "κουφώνουμε" με τα δάχτυλά μας παίρνοντας το σχήμα κοχυλιού.
Βράζουμε αμέσως σε μεγάλη κατσαρόλα για 20 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και καβουρδισμένο σε βούτυρο τυρί.