ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κεφτέδες με κρεμμύδια και κόκκινες πιπεριές

keftes me kokkines piperiesΟι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α, τρώγονται σε σαλάτες ή μαγειρεμένες. Αποτελούν ένα από τα κύρια υλικά της Ελληνικής κουζίνας, καθώς χρησιμοποιούνται στη χωριάτικη σαλάτα, στα γεμιστά, αλλά και ως συμπλήρωμα σε σάλτσες κ.λ.π.

Υλικά (για 4-5 άτομα):

για τους κεφτέδες: κιμά μοσχαρίσιο ½ κιλό,ψίχα ψωμιού 2 φέτες, 1 αυγό, σκόρδο 1-2 σκελίδες, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι μαύρο

Μανιτάρια Μαγειρευτά

manitaria mageireftaΤα μανιτάρια παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία, η οποία καθιστά δύσκολη την ανάλυση της θρεπτικής τους αξίας.

Η ενέργεια που θεωρητικά αποδίδουν, όταν καταναλίσκονται ωμά ή μαγειρεμένα, είναι μικρή, καθώς αποτελούνται κυρίως από νερό (90%).

Σπιτικοί πατατοκεφτέδες

fried mashed potato balls 2Νόστιμος, εύκολος και υγιεινός μεζές είναι οι πατατοκεφτέδες.

Με λίγα και απλά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε μια μοναδική γεύση.

Η πατάτα γνωστή και ως "γεώμηλο", είναι φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Σολανιδών.

Είναι φυτό ιθαγενές των υψιπέδων του Mεξικού, του Περού, της Xιλής και της Kολομβίας, περιοχές όπου ζούσαν Ινδιάνοι, Ίνκας, Αζτέκοι.

Μεταφέρθηκε από τη Νότιο Αμερική στην Ισπανία από Ισπανούς εξερευνητές και γρήγορα επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Νόστιμη ομελέτα με φέτα και πιπεριές

omeleta fetaΠροβληματίζεστε για το τι θα μαγειρέψετε και δεν έχετε χρόνο; Το newx σας προτείνει μία πεντανόστιμη ομελέτα, διαφορετική από τις άλλες.

Υλικά (για 2 άτομα)

6 αυγά

2 πολύχρωμες πιπεριές

Φέτα τριμμένη

Κρεμμύδι ξερό

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Φασολάδα με παστό χοιρινό

Fasolada me pasto xoirinoΗ κύρια απασχόληση των κατοίκων της Πρέσπας, σήμερα, είναι η καλλιέργεια των φασολιών. Τα φασόλια της Πρέσπας είναι βραστερά και νόστιμα και θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ

4 φλιτζάνια φασόλια πλακέ

1 κρεμμύδι

Παραδοσιακά γιαπράκια

giaprakiaΤο λάχανο είναι από τα κυριότερα λαχανικά και καλλιεργείται σε όλες τις εύκρατες περιοχές. Τρώγεται είτε ωμό σε σαλάτες είτε μαγειρεμένο.

Υλικά για γέμιση:

o 600 γρ μοσχαρίσιος κιμάς

o 500 γρ χοιρινός κιμάς1 φλ ρύζι

o 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη

Κατσικάκι σιγοψημένο με μαστίχα Χίου, ντομάτες και τραχανά

katsikaki me mastixa xiouΟ τραχανάς είναι ένα πλούσιο πολύ γευστικό παραδοσιακό ελληνικό ζυμαρικό. Έχει ως γνωστόν μια «γλυκιά» και μια «ξινή» εκδοχή.

Στο πιάτο αυτό, η χρήση της Μαστίχας Χίου είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.

Υλικά (Για 4 μερίδες)

• 1 κιλό άπαχο κρέας από κατσικάκι

• 10gr κρυστάλλους Μαστίχας Χίου

• 1/2 φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

• 2 φύλλα δάφνης

• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

Τουρλού στο φούρνο

tourlou1Νόστιμο, υγιεινό και άκρως μεσογειακό. Το τουρλού είναι αγαπημένο φαγητό και το newx.gr σας το παρουσιάζει σε μία πεντανόστιμη, εναλλακτική συνταγή.

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

Πατάτες

Κολοκυθάκια

Μελιτζάνες

Φασολάδα με κόκκινη πιπεριά

φασολιαΗ φασολάδα ανήκει στα αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων και συχνά την επιλέγουμε τους χειμερινούς μήνες, που το κρύο είναι εντονότερο.

Φυσικά εκτός από την καλή παρέα η φασολάδα θέλει τσίπουρο και αλμυρούς μεζέδες.

Το www.newx.gr θα σας παρουσιάσει το αγαπημένο μας φαγητό συνδυασμένο με δυόσμο και κόκκινη πιπεριά.

Φτιάξτε μόνοι σας γευστικότατο ρυζόγαλο

rizogaloΑπό τα πλέον γνωστά Ελληνικά εδέσματα, είναι το ρυζόγαλο.

Έχει φανατικούς «φίλους» και φυσικά το newx.gr σας παρουσιάζει μία εξαιρετική συνταγή.

Υλικά

1 φλυτζάνα τσαγιού ρύζι

1 ½ φλυτζάνα νερό

6 φλυτζάνια γάλα

3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ

Κολοκυθάκια με κρέας στο φούρνο

kolokithakia21917aΜία ακόμη εξαιρετική συνταγή, διά χειρός Λιάνας Δαμιανίδου. Κολοκυθάκια με μοσχαρίσιο κρέας, στο φούρνο. Απολαύστε την! Μπορείτε να μας στείλετε κι εσείς τις δικές σας συνταγές στο info@newx.gr.

Υλικά

1300 γραμ. μοσχαρίσιο κρέας (λαιμό)

1 κιλό κολοκυθάκια (κομμένα σε χοντρές ροδέλες)

2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια

1 μικρή συσκευασία σάλτσα τομάτας

Πεντανόστιμοι σπιτικοί λουκουμάδες

loukoumades 2O ελληνικής προέλευσης λουκουμάς, είναι ένα γλυκό δημοφιλές στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νότια Ασία.

Φτιάχνεται από ζύμη τηγανισμένη σε καυτό λάδι.

Οι λουκουμάδες έχουν σχήμα σφαιρικό ή κρίκου και περιχύνονται με μέλι ή με σιρόπι, γαρνίρονται με κανέλλα και σε κάποιες περιπτώσεις με ζάχαρη σε άχνη.

Ιμάμ μπαϊλντί

Ιμαμ 5

Το όνομά του σημαίνει «ο Ιμάμης μπαΐλντισε (λιποθύμησε)», επειδή, σύμφωνα με το μύθο, ένας ιμάμης, που το δοκίμασε για πρώτη φορά, έχασε τις αισθήσεις του.

Το βασικό συστατικό του ιμάμ μπαϊλντί είναι οι μελιτζάνες και τα κρεμμύδια.

Υλικά:

-10 μελιτζάνες (κανονικές)

-5 μεγάλα κρεμμύδια

-3 σκ. σκόρδο