ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κεφτέδες με κρεμμύδια και κόκκινες πιπεριές

keftes me kokkines piperiesΟι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α, τρώγονται σε σαλάτες ή μαγειρεμένες. Αποτελούν ένα από τα κύρια υλικά της Ελληνικής κουζίνας, καθώς χρησιμοποιούνται στη χωριάτικη σαλάτα, στα γεμιστά, αλλά και ως συμπλήρωμα σε σάλτσες κ.λ.π.

Υλικά (για 4-5 άτομα):

για τους κεφτέδες: κιμά μοσχαρίσιο ½ κιλό,ψίχα ψωμιού 2 φέτες, 1 αυγό, σκόρδο 1-2 σκελίδες, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι μαύρο

Μανιτάρια Μαγειρευτά

manitaria mageireftaΤα μανιτάρια παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία, η οποία καθιστά δύσκολη την ανάλυση της θρεπτικής τους αξίας.

Η ενέργεια που θεωρητικά αποδίδουν, όταν καταναλίσκονται ωμά ή μαγειρεμένα, είναι μικρή, καθώς αποτελούνται κυρίως από νερό (90%).

Σπιτικοί πατατοκεφτέδες

fried mashed potato balls 2Νόστιμος, εύκολος και υγιεινός μεζές είναι οι πατατοκεφτέδες.

Με λίγα και απλά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε μια μοναδική γεύση.

Η πατάτα γνωστή και ως "γεώμηλο", είναι φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Σολανιδών.

Είναι φυτό ιθαγενές των υψιπέδων του Mεξικού, του Περού, της Xιλής και της Kολομβίας, περιοχές όπου ζούσαν Ινδιάνοι, Ίνκας, Αζτέκοι.

Μεταφέρθηκε από τη Νότιο Αμερική στην Ισπανία από Ισπανούς εξερευνητές και γρήγορα επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Νόστιμη ομελέτα με φέτα και πιπεριές

omeleta fetaΠροβληματίζεστε για το τι θα μαγειρέψετε και δεν έχετε χρόνο; Το newx σας προτείνει μία πεντανόστιμη ομελέτα, διαφορετική από τις άλλες.

Υλικά (για 2 άτομα)

6 αυγά

2 πολύχρωμες πιπεριές

Φέτα τριμμένη

Κρεμμύδι ξερό

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Φασολάδα με παστό χοιρινό

Fasolada me pasto xoirinoΗ κύρια απασχόληση των κατοίκων της Πρέσπας, σήμερα, είναι η καλλιέργεια των φασολιών. Τα φασόλια της Πρέσπας είναι βραστερά και νόστιμα και θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ

4 φλιτζάνια φασόλια πλακέ

1 κρεμμύδι

Παραδοσιακά γιαπράκια

giaprakiaΤο λάχανο είναι από τα κυριότερα λαχανικά και καλλιεργείται σε όλες τις εύκρατες περιοχές. Τρώγεται είτε ωμό σε σαλάτες είτε μαγειρεμένο.

Υλικά για γέμιση:

o 600 γρ μοσχαρίσιος κιμάς

o 500 γρ χοιρινός κιμάς1 φλ ρύζι

o 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη

Κατσικάκι σιγοψημένο με μαστίχα Χίου, ντομάτες και τραχανά

katsikaki me mastixa xiouΟ τραχανάς είναι ένα πλούσιο πολύ γευστικό παραδοσιακό ελληνικό ζυμαρικό. Έχει ως γνωστόν μια «γλυκιά» και μια «ξινή» εκδοχή.

Στο πιάτο αυτό, η χρήση της Μαστίχας Χίου είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.

Υλικά (Για 4 μερίδες)

• 1 κιλό άπαχο κρέας από κατσικάκι

• 10gr κρυστάλλους Μαστίχας Χίου

• 1/2 φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

• 2 φύλλα δάφνης

• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

Φασολάδα με κόκκινη πιπεριά

φασολιαΗ φασολάδα ανήκει στα αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων και συχνά την επιλέγουμε τους χειμερινούς μήνες, που το κρύο είναι εντονότερο.

Φυσικά εκτός από την καλή παρέα η φασολάδα θέλει τσίπουρο και αλμυρούς μεζέδες.

Το www.newx.gr θα σας παρουσιάσει το αγαπημένο μας φαγητό συνδυασμένο με δυόσμο και κόκκινη πιπεριά.

Κολοκυθάκια με κρέας στο φούρνο

kolokithakia21917aΜία ακόμη εξαιρετική συνταγή, διά χειρός Λιάνας Δαμιανίδου. Κολοκυθάκια με μοσχαρίσιο κρέας, στο φούρνο. Απολαύστε την! Μπορείτε να μας στείλετε κι εσείς τις δικές σας συνταγές στο info@newx.gr.

Υλικά

1300 γραμ. μοσχαρίσιο κρέας (λαιμό)

1 κιλό κολοκυθάκια (κομμένα σε χοντρές ροδέλες)

2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια

1 μικρή συσκευασία σάλτσα τομάτας

Ιμάμ μπαϊλντί

Ιμαμ 5

Το όνομά του σημαίνει «ο Ιμάμης μπαΐλντισε (λιποθύμησε)», επειδή, σύμφωνα με το μύθο, ένας ιμάμης, που το δοκίμασε για πρώτη φορά, έχασε τις αισθήσεις του.

Το βασικό συστατικό του ιμάμ μπαϊλντί είναι οι μελιτζάνες και τα κρεμμύδια.

Υλικά:

-10 μελιτζάνες (κανονικές)

-5 μεγάλα κρεμμύδια

-3 σκ. σκόρδο

Νόστιμος, γρήγορος, δροσερός μεζές

tomata1Το newx προτείνει μία σειρά από νόστιμα και δροσερά συνοδευτικά για το φαγητό μας και φυσικά, να είναι εύκολα.

Μπορούν, επίσης, να αποτελούν κι ένα γρήγορο, υγιεινό βραδινό.

Υλικά

3 τομάτες

2 παξιμάδια

Φέτα τυρί

Ρεβίθια με μελιτζάνες στο φούρνο- Οι συνταγές των αναγνωστών μας

ospria me melitzanes27218Μία εξαιρετική, Σερραϊκή συνταγή, μας έστειλε η καλή φίλη και αναγνώστρια Μαρία Ζαφειριάδου. Ρεβίθια με μελιτζάνες στο φούρνο. Πραγματικά απολαυστική. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας συνταγή στο info@newx.gr.

Υλικά

Μισό σακουλάκι ρεβίθια

Κολοκυθοκεφτέδες

kolokythokeftedesΕκτός από τα κολοκύθια μαγειρεύονται και οι ανθοί, συνήθως γεμιστοί με ρύζι. Αν και υπάρχει διαφωνία από περιοχή σε περιοχή της χώρας σχετικά με την ονομασία "κολοκυθοανθοί" ή "κολοκυθοκορφάδες", σε γενικές γραμμές οι κολοκυθοανθοί είναι οι αρσενικοί ανθοί της κολοκυθιάς που φυτρώνουν από το στέλεχος του φυτού και είναι μακρύτεροι με λεπτό μίσχο, ενώ οι κολοκυθοκορφάδες είναι οι μικροί ανθοί στην "κορφή" του καρπού.