ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Dilek Koç το Σάββατο στο ΞΕΦΩΤΟ

Του Γιώργου Δαμιανίδη

xefoto dilec kocΧαρακτηρίστηκε η «φωνή της ελληνοτουρκικής φιλίας στη μουσική» Και δικαίως. Καθώς η Dilek Koç στέλνει με κάθε συναυλία της, το μήνυμα της προσέγγισης.

«Να μη φοβόμαστε από τις διαφορές μας… Να βάζουμε μπροστά, τα κοινά που έχουμε σα λαοί… Να ζούμε εν ειρήνη»

Με άρωμα Ανατολής...

Σάββατο στο ΞΕΦΩΤΟ(Λυκούργου 5, Λαδάδικα)

Η Dilek Koç (Ντιλέκ Κοτς), η Τουρκάλα ερμηνεύτρια που επιμένει πως «Εμείς θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε δρόμους με την μουσική μας», μας καλεί σε μία μουσική περιπλάνηση με άρωμα Ανατολής. Να διαβούμε μαζί της τα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, να πλανηθούμε στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, να διασχίσουμε τη γέφυρα του Γαλατά, να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στους οντάδες της Καππαδοκίας, να ζωγραφίσουμε το σούρουπο με φόντο τους μιναρέδες, να ονειρευτούμε νιώθοντας το αεράκι του Βοσπόρου αλλά και τις ανάσες του Θερμαϊκού.

 

Μαζί της, ο Δημήτρης Παναγούλιας και ο Φοίβος Αποστολίδης στα κρουστά, ο Μάκης Μπακλατζής βιολί και τραγούδι, Σάκης Γιώργου ούτι &φωνή και ο Θανάσης Κουλεντιανός στο κανονάκι. Όλοι τους, σημαντικοί δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, διαθέτουν στο ενεργητικό τους πολυάριθμες συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες τόσο σε συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις -εντός και εκτός Ελλάδας- όσο και σε ηχογραφήσεις.