ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με «Όνειρο και Φαντασία» το Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά

festival paideias8419Το Φεστιβάλ Παιδείας, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, την τεχνική υποστήριξη του Τμήματος Πολιτισμού, την υποστήριξη του Τμήματος Διοικητικής Βοήθειας, Διαφάνειας, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και του Γραφείου Δημάρχου, αποτελεί έναν θεσμό που πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά στον ενοποιημένο Δήμο Παύλου Μελά, ενώ πάνω από 21 χρόνια πραγματοποιείται στους πρώην Δήμους Σταυρούπολης και Πολίχνης και με έναν ανάλογο τρόπο στην Ευκαρπία. Στόχο έχει να αναδείξει το πολιτιστικό έργο των σχολείων και να ενθαρρύνει την έκφραση, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών. H έναρξη θα γίνει στις 10 Απριλίου 2019 και η λήξη στις 9 Ιουνίου 2019.

Συμμετέχουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων με θέατρο, ντοκιμαντέρ, μουσική, χορό, εικαστικές εκθέσεις, graffiti και με ό,τι άλλο δημιουργικό επιθυμούν που έχει σχέση με τη φιλοσοφία του Φεστιβάλ.

Οι εκδηλώσεις φέτος θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, στην υπόγεια διάβαση της οδού Λαγκαδά και για λόγους αποκέντρωσης του φεστιβάλ, ανοίγματος του στην κοινωνία, εξυπηρέτησης της σχολικής κοινότητας, οικονομίας χρόνου αλλά και χώρων θα πραγματοποιηθούν και σε χώρους σχολείων.

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Παιδείας 2019 αποτελούνται από τους: Ιωσήφ Αράπογλου – Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής, Ευστάθιος Αναστασιάδης – Προϊστάμενος Διεύθυνσης, Αναστασία Τεφλιούδη – Προϊσταμένη τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Ζωή Αλτιπαρμάκη – υπάλληλος, Φωτεινή Σουσουράδα – υπάλληλος, Βασιλική Μουταφίδου – Εκπαιδευτικός, Βασιλική Μπούρη – Εκπαιδευτικός, Ηλίας Ναλμπάντης – Εκπαιδευτικός, Ισμήνη Μπουρλή – Εκπαιδευτικός, Αθηνά Ελευθεριάδου – Εκπαιδευτικός, Ελευθερία Κουτσουβέλη – Εκπαιδευτικός Μουσικής, Μαριάννα Κίζου– Εικαστικός.