ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τους πρόσφυγες στο δήμο Νεάπολης Συκεών

dimarxeio neapolis sykeonΜια ξεχωριστή παιδική έκθεση ζωγραφικής υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης- Συκεών και η ΚΕΥΝΣ με τίτλο «…με ένα τρελό καραβάκι», στο Μουσείο Προσφύγων στην Πολιτιστική Γειτονιά. Τα έργα, τα οποία θα εκτεθούν, αναφέρονται στο προσφυγικό ζήτημα και είναι δημιουργίες παιδιών των 3ου, 5ου, 6ου, 12ου και 14ου Νηπιαγωγείων Συκεών, του 1ου Νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου Θεσσαλονίκης, του 3ου Νηπιαγωγείου Φιλύρου Θεσσαλονίκης και του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης Σύρου, με τη συνεργασία του ζωγράφου Νίκου Ζάρρα.

Χρησιμοποιώντας ζωγραφική, κολάζ και άλλες τεχνικές, τα παιδιά ξεδιπλώνουν τη φαντασία και το ταλέντο τους και εκφράζονται με τον πιο δημιουργικό τρόπο, με αποτέλεσμα δεκάδες πολύχρωμες «σελίδες» θα κατακλύσουν το Μουσείο Προσφύγων.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 12 Απριλίου, και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, ενώ θα λειτουργεί κατά τις ώρες 6-9 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Την ημέρα των εγκαινίων οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα έργα των παιδιών και να μιλήσουν μαζί τους. Επίσης τα εγκαίνια της έκθεσης θα συνοδεύσει με τη μουσική και τα τραγούδια του ο Γιώργος Αετόπουλος.