ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εμφιετζή-Θεοδωρίδης το Σάββατο 20 Απριλίου στο ΞΕΦΩΤΟ

xefoto emfietziΚαι αυτό το Σαββατόβραδο, όλα μας οδηγούν στο ΞΕΦΩΤΟ. Εκεί, στη Λυκούργου 5 στα Λαδάδικα, ξημερώνουμε λαϊκά, με τραγούδια της καρδιάς, πενιές και αυθεντικό ελληνικό κέφι.

Στο πάλκο της πιο «ζεστής» μουσικής σκηνής της πόλης, αυτό το Σάββατο 20 Απριλίου, δίνουν το πρόσταγμα, η μοναδική Σοφία Εμφιετζή, με τις ανεπανάληπτες ερμηνείες της και ο Φώτης Θεοδωρίδης με την βαθιά, λαϊκή φωνή του.

Οι δυο τους, έρχονται να φωτίσουν τη νύχτα μας, να τραγουδήσουν το μεράκι και τον νταλγκά μας και να μας ξεσηκώσουν σ’ ένα γλέντι αξημέρωτο. Μαζί τους, ο Ηλίας Βελλής στο μπουζούκι, ο Χριστόδουλος Πουλιούδης στην κιθάρα και ο Μίλτος Σπυριδόπουλος στο μπάσο.

Όλοι όσοι αγαπούμε το παλιό λαϊκό τραγούδι και μας λείπει από τα καθημερινά μας ακούσματα, έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε σε ένα αφιέρωμα που θα περιλαμβάνει από Ρεπάνη, Ζαγοραίο, Παπαδάκη, Μαράντη, Τσετίνη, μέχρι φυσικά Τσιτσάνη, Καλδάρα, Πάνου, Ζαμπέτα κι όλους τους σπουδαίους συνθέτες που συνόδεψαν με

τα τραγούδια τους τις πιο έντονες στιγμές της ζωής μας.

Έλα κι εσύ στην παρέα

Γιατί για παρέα πρόκειται. Ή για μουσική συναγωγή. Ή ίσως για μουσικό στέκι. Ή για όλα αυτά και για πολλά άλλα ακόμη που αναγεννούν την έννοια της λαϊκής μπουάτ προσδίδοντάς της χαρακτηριστικά σύγχρονα, κρατώντας όμως κι εκείνα τα δικά της, ατόφια γνωρίσματα της εγγύτητας, της λιτότητας, του απέριττου. Όπως κι αν το χαρακτηρίσεις πάντως, το χάραμα της Κυριακής θα βρει τους θαμώνες χαμογελαστούς, να μουρμουράνε αγαπημένους σκοπούς και να φεύγουν αγκαλιασμένοι στα σοκάκια των Λαδάδικων