ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Αγιωργίτικα 2019»- Τριήμερο εκδηλώσεων στη Δ.Ε. Νεάπολης

dimarxeio neapolis sykeonΣε έναν υπαίθριο χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας, παρουσίασης παραδοσιακών χορών και μουσικών εκδηλώσεων θα μετατραπεί επί τριήμερο η Δ.Ε. Νεάπολης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της Νεάπολης, του Αγίου Γεωργίου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών και ο Μητροπολιτικός Ι.Ν.Ν. Αγ. Γεωργίου της Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων.

Πρόκειται για τα «Αγιωργίτικα 2019» που θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 ως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019.

Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με κεντρικό άξονα το θρησκευτικό στοιχείο, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την γιορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για να ψυχαγωγηθούν μικροί και μεγάλοι παρακολουθώντας αθλητικές εκδηλώσεις, παραδοσιακούς χορούς και θεατρικές παραστάσεις.

Για τρεις ημέρες το κέντρο της Νεάπολης θα μετατραπεί σε έναν υπαίθριο τόπο καλλιτεχνικής δημιουργίας, παρουσίασης παραδοσιακών χορών, μουσικών προγραμμάτων και ψυχαγωγικών δράσεων για τα παιδιά.
Κι αυτό θα γίνει σε δυο διαφορετικούς χώρους που είναι ο πεζόδρομος του Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου, όπου θα στηθούν η Κεντρική και η Παιδική Σκηνή, και η αυλή του 1ου Δη. Σχολείου Νεάπολης στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι).