ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Γυναίκες του Κόσμου- Πρότυπα & Στερεότυπα» στον πολυχώρο «Κήπος» στη Θεσσαλονίκη

theatro6519Η Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση « Γυναίκες του Κόσμου- Πρότυπα & Στερεότυπα» την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 & ώρα 21:00, στον Πολυχώρο δημιουργικής έκφρασης και απασχόλησης «Κήπος» (Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη).

Μαρία Κάλλας: Μονόλογος βασισμένος σε κείμενα των Τέρενς ΜακΝάλι, Πήτερ Ντράγκατζ, Γιώργου Πανόπουλου και διαφόρων συνεντεύξεων με αφορμή τη ζωή της Μαρίας Κάλλας. Η ζωή και η προσωπικότητα της ντίβας της όπερας Μαρίας Κάλλας επί σκηνής. Ένας χείμαρρος από αναμνήσεις, εξομολογήσεις και προσωπικά βιώματα, σκιαγραφούν τον ευάλωτο εσωτερικό κόσμο της καλλιτέχνιδας, αποκαλύπτοντας την άγνωστη πλευρά της πραγματικής και εύθραυστης Μαρίας, ενός θρύλου που σημάδεψε την ιστορία της μουσικής.
Έρευνα - Προσαρμογή Κειμένων: Κωνσταντίνα Γαλάνη.

Ανυπόληπτη Κυρία: Μονόλογος βασισμένος στο ομώνυμο διήγημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Πρόκειται για την ιστορία μιας απλής γυναίκας, νοικοκυράς και μάνας, η οποία χαρακτηρίστηκε «ανυπόληπτη» όταν στη δύση της ζωής της αποφασίζει να ζήσει, πέρα από τα στερεότυπα και τα κοινωνικά «πρέπει» της εποχής της....
Προσαρμογή Κειμένου: Ρίτσα Γεωργιάδου

Διανομή
Μαρία Κάλλας: Κωνσταντίνα Γαλάνη
Ανυπόληπτη Κυρία: Ρίτσα Γεωργιάδου

Συντελεστές
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ρίτσα Γεωργιάδου
Επιμέλεια Κοστουμιών: Χριστίνα Μανώλα
Βοηθός Σκηνοθέτη -& video- film maker: Εύα Βασιλού
Έμμετρο Κείμενο Εισαγωγής: Άρης Μπιτσώρης
Φώτα: Νίκος Χριστοφορίδης
Ήχος: Ανδρέας Συμεών