ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ιστορική αναπαράσταση της αποβίβασης του Ελληνικού στρατού στη Σμύρνη

anaparastasi smirnis6519Εικόνες από την ιστορική αποβίβαση του Ελληνικού Στρατού στη Σμύρνη στις 2 Μαΐου του 1919, ζωντανεύει 100 χρόνια μετά ο Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή». Την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 19:00 νέες και νέοι του Συλλόγου ξεκινώντας από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου στο Ελευθέριο Κορδελιό, αναβιώνουν την ιστορική απόβαση.

Ο Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή», συνεπής στο προσπάθεια της διάσωσης της ιστορικής μνήμης, διοργανώνει για πρώτη φορά πανελλαδικά την αναπαράσταση της ιστορικής άφιξης των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Σμύρνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απόβιβαση.

Η αναπαράσταση θα ξεκινήσει με παρέλαση στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου και μετά θα ακολουθήσει εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου.

Συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και οι Σύλλογοι Μικρασιατών Ευόσμου, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου «Ο Σταυραετός» και το Ένατο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ευόσμου.