ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τιμή στη Σαρακατσάνα μάνα από το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου- Διαγωνισμός στριφτόπιτας

timi sti sarakatsana6519Ο ιστορικός, δυναμικός και διαρκώς ευρηματικός σε δράσεις και τολμηρός σε πρωτοβουλίες Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου «Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ» στο πλαίσιο λειτουργίας του ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟΥ το οποίο ίδρυσε πέρσι, οργανώνει για πρώτη φορά και καθιερώνει ως θεσμική ετήσια δράση του την εκδήλωση προς τιμή στη Σαρακατσάνα μάνα. Κι επειδή παράλληλος στόχος του Συλλόγου είναι και η προβολή και η ανάδειξη της ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, σε συνεργασία με τη ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ προκηρύσσει διαγωνισμό στριφτόπιτας- η οποία άλλωστε είναι απόλυτα ταυτισμένη με την Σαρακατσάνα Μάνα - όλων των εποχών!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου - στις 11.30πμ Παγκόσμια γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ- στο αμφιθέατρο στον πεζοδρόμο της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού η οποία θα πλαισιωθεί από ζωντανή σαρακατσάνικη μουσική και τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

Σε όλες τις ΜΗΤΕΡΕΣ θα προσφερθούν ανθόφυτα γλαστράκια, στις 3 νικήτριες του διαγωνισμού θα απονεμηθούν ΧΡΥΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ και όλος ο κόσμος θα κεραστεί φέτα, ξινόγαλα, ρακί και σουβλάκια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Χαιρετισμοί:
Γιάννης Φαρμάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου «ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ»&Υπεύθυνος Νεολαίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων
Γιώργος Μουτσιάνας Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων
Κεντρικός Ομιλητής : Αθανάσιος Γαλατάς Εκπαιδευτικός Συγγραφέας
Θέμα « Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΣ ΜΑΝΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ»
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΡΙΦΤΟΠΙΤΑΣ
Κριτής:
ΚΙΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ - CHEF & ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΜΕΛΟΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.

«Βαδίζουμε μπροστά, πατώντας στα βήματα της ιστορικής μας παράδοσης. Συνεχίζουμε δυναμικά αλλά και παραδοσιακά το έργο του Συλλόγου μας, ενώνουμε γενιές, και μεταλαμπαδεύουμε στη γενιά των Σαρακατσαναίων που έρχεται όχι μόνο τις αθάνατες αρχές μας και τις διαχρονικές μας αξίες αλλά και τις αναλλοίωτες γεύσεις της Σαρακατσάνικης κουζίνας. Προσκαλώ όλους τους Σαρακατσαναίους να είναι παρόντες στην εκδήλωση για να αποδώσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑ ΜΑΝΝΑ κάθε εποχής, στην οποία οφείλουμε τη ζωή μας, την προκοπή μας, τα ιδανικά μας αλλά και όλα όσα απλόχερα μας χάρισε από τη ζωή της» δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου «ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ» & Υπεύθυνος Νεολαίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γιάννης Φαρμάκης.