ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι "ΛΟΥΣΤΡΟΙ" στο ΞΕΦΩΤΟ την Κυριακή 19/05

poster LOUSTROI 190519 Xefoto WEBΤην Κυριακή 19 ΜΑΪΟΥ και ώρα 21.00 το μουσικό σχήμα “ΛΟΥΣΤΡΟΙ” θα παρουσιάσει στην μουσική σκηνή “ΞΕΦΩΤΟ”, Λυκούργου 5, στα Λαδάδικα ανανεωμένη την παράσταση με τον τίτλο “ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ...” Θα παρουσιαστούν μουσικές και τραγούδια που έχουν σαν επίκεντρο τον ελληνικό πολιτισμό και καλύπτουν διάφορους χώρους και χρόνους.

Παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα και την Ανατολία, ρεμπέτικα, έντεχνα αλλά και μουσική του κόσμου κοινωνούνται στο κοινό με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Τα τραγούδια συνήθως χορωδιακά και μερικές φορές δίγλωσσα (Ελληνικά - Τούρκικα) καθώς και οι μουσικές ταξιδεύουν το κοινό από την Πόλη του Μπατζιανού στην Αθήνα του Ξαρχάκου και του Χατζιδάκι, τον Πόντο, τον Πειραιά του Μάρκου έως την Θεσσαλονίκη των “Λούστρων” στις μέρες μας.

Τα ηχοχρώματα που χρησιμοποιούνται ποικίλουν. - Νυκτά έγχορδα (όπως κιθάρα, κανονάκι, μπουζούκια, μπαγλαμάδες, λαουτομπούζουκο, κόντρα μπάσο) - Ακορντεόν - Κρουστά και - τοξοτά (όπως κόντρα μπάσο, λύρα ή κεμανές). Οι φωνές πότε έντονες πότε λυρικές εναλλάσσονται από κουπλέ σε ρεφραίν. Η ροή της μουσικής ακολουθίας προτρέπει τον ακροατή σε ένα ταξίδι στην διάρκεια του οποίου διαφορετικοί χώροι και χρόνοι εναλλάσσονται.

Η παράσταση διαρκεί περίπου 110 λεπτά.

Λουστράρουν οι εξής:

Γουμπερίστης Δημήτρης - Κόντρα Μπάσσο Καλτσάς Απόστολος - Φωνητικά / Κιθάρες Παπαδόπουλος Σπύρος - Φωνητικά / Μπουζούκι / Μπαγλαμάς Saoulis Görkem - Φωνητικά / Κανονάκι Σαούλης Γιάννης - Φωνητικά / Μπουζούκι / Μπαγλαμάς Semanjaku Bruno - κρουστά / drums Στεφανίδης Αλέξης - ποντιακή λύρα / κεμανές Ταλέας Νίκος - Φωνητικά / Ακορντεόν

Ώρα προσέλευσης 20:30 - Η παράσταση θα αρχίσει στις 21:00 ακριβώς! Τηλ. Κρατήσεων: 231 401 5911 -

Πληροφορίες: i.loustri@gmail.com

Είσοδος 5 ευρώ και ελάχιστη κατανάλωση 6 ευρώ

Παρακαλούνται οι καπνιστές να απέχουν από την συνήθεια τους κατά την διάρκεια της παράστασης.