ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναβίωσαν τον «Κλήδονα» οι Σερραίοι του Δήμου Θέρμης

klidonas18619Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου, ο Σύλλογος Σερραίων κατοίκων Δήμου Θέρμης, διοργάνωσε την Πολιτιστική Εκδήλωση «Αναβίωση Κλήδονα» την περασμένη Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στο Άλσος του Αγίου Τρύφωνα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θέρμης ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την ενεργό και διαρκή συμμετοχή των Σερραίων στα Πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου.

«Ο πολιτισμός και οι παραδόσεις είναι ένα πανανθρώπινο αγαθό και το έργο του Συλλόγου είναι μεγάλο και απαιτεί συλλογική εθελοντική δράση. Ο πολιτισμός όμως δεν είναι μία μονομερής έννοια. Χαρακτηρίζει την κοινωνία μας και περιλαμβάνει αξίες όπως την παιδεία, την ηθική, το σεβασμό, την αλήθεια, την ειλικρίνεια, το πάθος, την αγάπη και την εθελοντική προσφορά. Οι Πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου μας επιτελούν σημαντικό έργο με συλλογική δράση και απέραντη αγάπη για τον Πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας,» δήλωσε ο Δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν: Το χορευτικό Χαλάστρας του Κ.Π.Ο. Δήμου Δέλτα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Ηράκλειας Χαλκιδικής, η «Πέρινθος», καθώς και το Παραδοσιακό Χορευτικό του Συλλόγου Σερραίων Θέρμης.

Ακολούθησε Σερραϊκό γλέντι με Ζουρνάδες και παραδοσιακά εδέσματα (Λουκάνικα Τζουμαγιάς, Ακανέδες κ.λ.π.).

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης Π. Σαμαράς, εκπρόσωποι όλων των Παραδοσιακών Συλλόγων Θέρμης και Τριαδίου, του Α.Π.Ο. Θερμαϊκού Θέρμης, καθώς και πάρα πολλοί Σερραίοι και φίλοι του Συλλόγου.