ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Παύλου Μελά στις 12 Δεκεμβρίου

aimodosia21017Το Tμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Παύλου Μελά, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, διοργανώνει 4 φορές το χρόνο εθελοντική αιμοδοσία. Στόχος είναι να στηριχτούν άτομα που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες καθώς και άτομα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν έκτακτα γεγονότα της οικογένειάς τους ή αιφνίδιες προσωπικές καταστάσεις. Όσοι λοιπόν δύνανται και επιθυμούν να στηρίξουν, μέσω αυτής της προσπάθειας, συνανθρώπους μας, μπορούν να απευθύνονται στις προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες.

Ανακλήθηκε νοθευμένο ελαιόλαδο από τον ΕΦΕΤ

anaklisi elaioladou281119 minΗ Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εργαστηριακών Δομών του ΕΦΕΤ, Τμήμα Εργαστηρίων Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Αθήνας που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος, το οποίο ενώ επισημαίνεται ως Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, χαρακτηρίσθηκε εκτός προδιαγραφών ποιότητας, διότι κατατάσσεται στην κατηγορία του Πυρηνελαίου.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες από γνωστά αγχολυτικά χάπια

eof271017Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την ανάκληση των παρτίδων του παρακάτω πίνακα του φαρμακευτικού σκευάσματος CENTRAC 10mg/tab (κωδ. ΕΟΦ 1550801) και CENTRAC 20mg/tab (κωδ. ΕΟΦ 1550802) λόγω του ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων δε συμφωνούν με τις προδιαγραφές και συγκεκριμένα ως προς τον έλεγχο διαλυτοποίησης, βάση τις υπ’ αριθ. 5-189/19, 5-190/19 και 5-196/19 Εκθέσεις Δοκιμών/Αναλύσεων της Δ/νσης Εργαστηρίων του ΕΟΦ.

Δωρεάν σπιρομέτρηση για καπνιστές από το Δήμο Θεσσαλονίκης

spirometrisi11217Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής δια του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, σε συνεργασία με κλιμάκιο πνευμονολόγων, διενεργεί δωρεάν σπιρομετρήσεις για καπνιστές ή πρώην καπνιστές ή άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, άνω των 40 ετών.

Κι άλλες παρτίδες γνωστού φαρμάκου για το στομάχι ανακαλεί ο ΕΟΦ

eof271117Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την ανάκληση παρτίδων του γνωστού φαρμάκου για το στομάχι Zurfix. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει προληπτικά η εταιρεία LYOFIN ΕΠΕ, παρά το γεγονός ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας (CEP) του παραγωγού STRIDES SHASUN για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται σε ισχύ.

Οι πατάτες παχαίνουν πιο πολύ από τα αναψυκτικά

patates 240x179Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Διαιτητικής και Επιδημιολογίας Φρανκ Χου, μελέτησαν το ζήτημα της αύξησης του βάρους σε διάστημα 20 ετών, σε περισσότερους από 120.000 ανθρώπους και συμπέραναν ότι η καθημερινή κατανάλωση πατάτας σε οποιαδήποτε μορφή, αλλά κυρίως ως τηγανητή ή «τσιπς» (πατατάκια), μπορεί να αυξήσει σημαντικά το σωματικό βάρος σε βάθος χρόνου.

Σε σχέση με τα αναψυκτικά, τα γλυκά και τα παγωτά, οι πατάτες και τα πατατάκια είναι ακόμα πιο «ένοχοι» για τα παραπανίσια κιλά, βρήκαν οι ερευνητές.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό αντικαρκινικό φάρμακο

anaklisi docetaxel281119 minΟ Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την ανάκληση της παρτίδας S0100318 του φαρμακευτικού προϊόντος DOCETAXEL/HOSPIRA C/S.SOL.IN 10MG/ML, λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών ως προς τα επίπεδα της πρόσμιξης 10-oxoDocetaxel, όπως προέκυψαν στο πλαίσιο της μελέτης σταθερότητας. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας Pfizer Ελλάς Α.Ε.

Γνωστό φάρμακο ανακαλεί ο ΕΟΦ- Πιθανόν να προκαλεί στειρότητα

eof221119 minΟ Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την ανάκληση όλων των μη ληγμένων παρτίδων του προϊόντος MITOMYCIN-C KYOWA 2MG, BTx 10 VIALS, λόγω πιθανού προβλήματος στειρότητας κατά την παραγωγική διαδικασία του προϊόντος. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας.

Έντομα σε γνωστό σνακ με καλαμπόκι και φιστίκια από τα Lidl- Ανακλήθηκε από τον ΕΦΕΤ

snak121119 minΟ Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση σνακ με καλαμπόκι και φιστίκια, το οποίο ενδέχεται να περιέχει ξένα σώματα (πιθανή παρουσία προνυμφών εντόμου).

Ταχίνι με μέλι: Η πιο γλυκιά πηγή ενέργειας!

taxini me meli fit 660x440Ένα γευστικό και γεμάτο ενέργεια σνακ, αποτελεί ο συνδυασμός μέλι με ταχίνι.

Το λαχταριστό αυτό σνακ μας βοηθά να ανταποκριθούμε στην απαιτητική καθημερινότητα θωρακίζοντας παράλληλα τον οργανισμό μας.

Ας δούμε το καθένα ξεχωριστά:


Μέλι

Το μέλι είναι ένα φυσικό τρόφιμο το οποίο είναι άκρως ωφέλιμο για την υγεία.

Αντιμετωπίστε την ψωρίαση διατροφικά

psoriasi291018της Κων/ντίνας Τσουτσουλοπούλου*

Η ψωρίαση αποτελεί μια χρόνια δερματοπάθεια, κατά βάσει άγνωστης αιτιολογίας, για την εμφάνιση της οποίας εικάζεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο το γονιδιακό μας προφίλ, καθώς και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Δήμος Λαγκαδά: Ημερίδα με θέμα «ανορεξία, βουλιμία, υπερφαγία»

voulimia151119 minΤο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαγκαδά και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ανορεξία, Βουλιμία, Υπερφαγία- Μην αφήνεις το φαγητό να σε τρώει». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/11/2019 στις 12:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Λαγκαδά, με ομιλητές τον ψυχίατρο, κ. Καρακούτα Δημήτριο, και την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια, κα. Δούκα Μαρία.

Δραματικές ελλείψεις φαρμάκων στη Θεσσαλονίκη- «ΣΟΣ» εκπέμπει ο φαρμακευτικός σύλλογος

farmaka10318Επιστολές στο Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, με κοινοποίηση στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, για τις δραματικές ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, ζητώντας τη λήψη δραστικών μέτρων, απέστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον φαρμακευτικό σύλλογο, αυτή τη στιγμή λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων περισσότερα από 100 σκευάσματα.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δωρεάν έλεγχος από ιατρό ΩΡΛ

orl131119 minΤο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας (Δημοτικά Ιατρεία), της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Θεσσαλονίκης, με στόχο την πρόληψη και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, πραγματοποιεί δράση για δωρεάν εξέταση από Ιατρό ΩΡΛ.
Η δράση αφορά:
Καθαρισμός αυτιών, ωτοσκόπηση,
Έλεγχος ακοής ενηλίκων (ακουομέτρηση).

Ποιο συμπλήρωμα διατροφής απαγόρευσε ο ΕΟΦ

eof271017Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος EPIMEDYUMLU BITKISEL KARISIMLI MACUN. Το προϊόν διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής και σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου των Βελγικών αρχών περιέχει την μη εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία sildenafil (σιλδεναφίλη) η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.