ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Θερμαϊκού: Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής

odontiatrikiΟ Δήμος Θερμαϊκού, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, εφαρμόζει πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής εξέτασης, που απευθύνεται σε παιδιά, προκειμένου να συμβάλλει στην άμεση και έγκαιρη διάγνωση των παιδιατρικών προβλημάτων και στη θεραπεία τους. Για το σκοπό αυτό, το κινητό πολυϊατρείο ‘’ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ’’ του ‘’Χαμόγελου του Παιδιού’’, θα εγκατασταθεί στο Δήμο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο παιδιά, που θα συνοδεύονται από γονείς, κηδεμόνες ή εκπαιδευτικούς, που θα έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έγγραφο συγκατάθεσης.

Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Υγείας, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά. 

Το κινητό πολυϊατρείο του ‘’Χαμόγελου του Παιδιού’’ διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς (παιδίατρο, οφθαλμίατρο, ωτορινολαρυγγολόγο), από εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού. Καθημερινά 40 – 45 παιδιά/μαθητές του Δήμου θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται προληπτικά.

Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τετάρτη 26 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2017. Ώρες λειτουργίας 8.30΄ έως 16.30΄.

Το κινητό πολυϊατρείο ‘’ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ’’ θα εγκατασταθεί στο χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, στην Περαία (οδός Ανθέων) και υπεύθυνοι επικοινωνίας θα είναι ο κ. Παναγιώτης Κολλάρας, ιατρός, δημοτικός σύμβουλος (τηλ. 2310/993271, 6945/276585) και η κ. Βικτώρια Καρακώστα, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού (τηλ. 2392022341).

Για τη σπουδαία αυτή δράση του ‘’Χαμόγελου του Παιδιού’’ ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η διατήρηση της υγείας των παιδιών μας σημαίνει σήμερα υγιείς ενήλικες ικανούς να οδηγήσουν στο μέλλον την κοινωνία μας σε ευημερία. Ο Δήμος μας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’, στη Διοίκηση του Οργανισμού και στους εθελοντές γιατρούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, για τη σπουδαία αυτή κοινωνική τους δράση, που αποβλέπει στην άμεση και έγκαιρη διάγνωση των παιδιατρικών προβλημάτων και στη θεραπεία τους»!