ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για τις κάψουλες Super Panther και Black Mamba

super pantherΟ Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοινώνει, σύμφωνα με ενημέρωση που ελήφθη μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης, ότι στην παρτίδα RO24682 του προϊόντος: Super Panther (Μορφή: κάψουλες, ημερ. λήξης: 08/28/2020, Διανομέας: SX POWER CO., Brooklyn NY; 11223) βρέθηκε, μετά από εργαστηριακούς ελέγχους, να περιέχονται οι δραστικές ουσίες “tadalafil, Sildenafil citrate)” (φαρμακευτική δράση για τη στυτική δυσλειτουργία). Οι συγκεκριμένες ουσίες δεν αναγράφονται στην επισήμανση της συσκευασίας. Επιπλέον, το προϊόν παρουσιάζεται ως διατροφικό με φυτικές α’ ύλες (συμπλήρωμα διατροφής με σκοπούμενη χρήση την σεξουαλική διέγερση).

 

Ως εκ τούτου εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους η συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην την χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι το προϊόν διακινείται και μέσω διαδικτύου. Η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Παράλληλα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοινώνει, σύμφωνα με ενημέρωση που ελήφθη μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης, ότι στην παρτίδα DO359373 του προϊόντος: Black Mamba (Μορφή: κάψουλες, ημερ. λήξης: 09/31/2017, Διανομέας: SX POWER CO., San Diego, CA 92108) βρέθηκε, μετά από εργαστηριακούς ελέγχους, να περιέχεται η δραστική ουσία “tadalafil” (φαρμακευτική δράση για τη στυτική δυσλειτουργία). Η συγκεκριμένη ουσία δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας. Επιπλέον, το προϊόν παρουσιάζεται ως διατροφικό με φυτικές α’ ύλες (συμπλήρωμα διατροφής).

Ως εκ τούτου εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους η συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι το προϊόν διακινείται και μέσω διαδικτύου. Η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.