ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τα οφέλη των εμβολίων από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

emvoliabΟ Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) διενεργεί εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού για τα οφέλη των εμβολίων με τον διακριτικό τίτλο “εμβολιάΖΩ”. Η εκστρατεία ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου έχοντας ως αποκορύφωμα την κεντρική ενημερωτική εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, ώρες 10.00-17.00.

Στο πλαίσιο της παραπάνω εκδήλωσης πρόκειται να πραγματοποιηθεί συμβολικός αντιτετανικός εμβολιασμός από τις 11:30 έως τις 12:30. Τα hashtag της εκστρατείας είναι #emvoliaZO #emvoliaZOUME. Το τηλεοπτικό σποτ του “εμβολιάΖΩ” μπορείτε να το δείτε εδώ: https://goo.gl/LSJ5sr. Στόχος της όλης διοργάνωσης είναι η ενημέρωση, αφύπνιση και υπενθύμιση του κοινού για τους εμβολιασμούς βρεφών, παιδιών, εφήβων αλλά και ενηλίκων ως ενός επιτεύγματος της επιστήμης που κατάφερε να αλλάξει τη ροή του επιπέδου υγείας και του προσδόκιμου επιβίωσης παγκοσμίως.

«Στις μέρες μας και εξαιτίας της εκρίζωσης ασθενειών οι οποίες κόστισαν εκατομμύρια ζωές ή αναπηρία κατά το παρελθόν, οι εμβολιασμοί (που αποτελούν πρώτιστο μέσο προαγωγής της Δημόσιας Υγείας) υπόκεινται σε αμφισβήτηση που είναι ατεκμηρίωτη και επικίνδυνη για την κοινωνία. Θεωρούμε χρέος της ιατρικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης μέσω του Συλλόγου να δράσουμε, να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό -μικρούς και μεγάλους,» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης