ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις μέτρησης Οστικής Πυκνότητας στο Δήμο Θερμαϊκού

ostiki piknotitaΣτο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το ‘’Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας’’, του οποίου εδώ και δυο χρόνια αποτελούμε μέλος, ο Δήμος Θερμαϊκού πραγματοποιεί πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ μέτρησης οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας. Σκοπός του προγράμματος είναι να εντοπιστούν γυναίκες άνω των 45 ετών οι οποίες πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.

Οι γυναίκες που μπορούν να κάνουν την εξέταση είναι :

- Γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση.

- Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση Κορτιζόνης,

- Γυναίκες με προβλήματα Θυρεοειδούς Αδένα,

- Γυναίκες που έχουν στην οικογένεια βεβαρημένο ιστορικό Οστεοπόρωσης και - Γυναίκες μικρής ηλικίας στην περίπτωση που έχουν κάνει ολική υστερεκτομή.
Το πρόγραμμα προληπτικής εξέτασης αποσκοπεί στο να σωθούν πολλοί άνθρωποι από αυτόματο κάταγμα και ενδεχόμενο θάνατο.

Οι μετρήσεις θα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού ως εξής:
Τετάρτη 10/5 και Πέμπτη 11/5/2017, ΚΑΠΗ ΔΚ Μηχανιώνας (τηλέφωνο2392330368)
Παρασκευή 12/5 και Δευτέρα 15/5/2017, ΚΑΠΗ ΔΚ Επανομής (τηλέφωνο 2392044000)
Τρίτη 16/5 και Τετάρτη 17/5/2017 , ΚΑΠΗ ΔΚ Περαίας (τηλ. 2392023632)

«Η διατήρηση της υγείας των συνδημοτών μας παραμένει το πρώτιστο καθήκον του Δήμου μας και πραγματοποιείται συνεχώς μέσα από προγράμματα προληπτικής ιατρικής που εφαρμόζουμε, για την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων υγείας και τη θεραπεία τους. Ήδη, με την αθρόα συμμετοχή των πολιτών μας στα προγράμματα αυτά, κάτι που έλλειπε στο Δήμο μας για πολλά χρόνια, αναγνωρίζεται η προσπάθεια του Δήμου για υγιείς πολίτες, ικανούς να οδηγήσουν στο μέλλον την κοινωνία μας σε ευημερία. Δράσεις, όπως η προληπτική ιατρική/οδοντιατρική παιδιών, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δήμο μας, σε συνεργασία με το κινητό πολυιατρείο ‘’ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ’’ του ‘’Χαμόγελου του παιδιού’’, κατά την οποία εξετάστηκαν προληπτικά 250 παιδιά, αλλά και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις 450 ενηλίκων ατόμων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο Δήμο μας, μόνο χαρά και ικανοποίηση μας γεμίζουν, προτρέποντάς μας να συνεχίσουμε το σπουδαίο αυτό έργο μας και με ακόμη εντονότερο ρυθμό με τη δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.