ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου: Δωρεάν εξετάσεις για παιδιά από το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης»

kinito polyiatreioΟ Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας πρόκειται να φιλοξενήσει το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Χαμόγελου του παιδιού.

Το Κινητό Πολυϊατρείο, το οποίο στελεχώνεται από παιδίατρο, οδοντίατρο, οφθαλμίατρο και ωτορινολαρυγγολόγο, θα πραγματοποιήσει προληπτικούς ελέγχους σε παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, από την Τρίτη 16 Μαΐου, έως και Σάββατο 20 Μαΐου, από τις 8:30 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ.

Το Κινητό Πολυϊατρείο θα σταθμεύσει στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Κορδελιό (όπισθεν του Σκλαβενίτη), στην οποία θα αποκλειστεί η κυκλοφορία για την ασφάλεια των παιδιών.
Σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά που έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης από τους γονείς/ κηδεμόνες/ εκπαιδευτικούς.

Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο, παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Το Κινητό Πολυϊατρείο θα δέχεται παιδιά από σχολεία με συνοδεία εκπαιδευτικού, από τις 8:30 π.μ. έως και τις 2 μ.μ., και από τις 2 μ.μ. έως τις 4:30 μ.μ. γονείς με παιδιά.

Το Χαμόγελο του Παιδιού, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.
Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες με τον κ. Παναγιώτη Μωραΐτη στο 2310 558 505.