ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου: Η 1η υπαίθρια άσκηση στο πάρκο με γυμναστές

im2Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των αθλουμένων που συμμετείχαν στο 1ο Πιλοτικό Πρόγραμμα «Υπαίθρια άσκηση στο πάρκο», το οποίο υλοποιήθηκε (για πρώτη φορά) στο πάρκο προσκόπων της οδού Κολοκοτρώνη στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου. Το πρόγραμμα της Υπαίθριας Άσκησης επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής τού τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης Ασημίνα Κιοσέ και Ιωάννα Χαλκίδου.

Στόχος της Διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού της Αντιδημαρχίας Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι η διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου αθλητικής συνείδησης με παράλληλη αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητάς μας, ακολουθώντας νέες αθλητικές τάσεις.

Πρόκειται για πρωτοποριακά προγράμματα, τα οποία έχουν εφαρμοστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης και εξαπλώνονται τώρα διακριτικά και στη χώρα μας, από δήμο σε δήμο.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της υπαίθριας άσκησης σε σύγκριση με την άσκηση σε εσωτερικούς χώρους, είναι ότι η άσκηση σε φυσικό περιβάλλον χαρίζει στους αθλουμένους: α) αυξημένο αίσθημα αναζωογόνησης, β) ενισχύει την ψυχοσωματική τους ενέργεια, και γ) βοηθά στη μείωση της αγχολυτικής έντασης.

Η νέα αυτή Υπαίθρια Άσκηση θα επαναληφθεί και σε άλλους εξωτερικούς χώρους και στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού, δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να «αποδράσουν» από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα των κλειστών χώρων, να το πράξουν, δοκιμάζοντας μια νέα εμπειρία στο χώρο της άσκησης και της αναψυχής!