ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρεμβάσεις ενημέρωσης για την καρδιακή ανεπάρκεια στο δήμο Νεάπολης Συκεών

giatroiΜε σύνθημα «η γνώση της νόσου είναι δύναμη» και ότι «η καρδιακή ανεπάρκεια αντιμετωπίζεται», ο δήμος Νεάπολης Συκεών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) πραγματοποιούν δυναμική παρέμβαση με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη της νόσου.

Η ενημερωτική καμπάνια, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Καρδιολογικό Τμήμα της Μονάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας του νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» και τον συντονιστή-διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής dr Γιάννη Ζαρίφη, εντάσσεται στο πρόγραμμα των δράσεων κατά τον μήνα Μάιο, που είναι αφιερωμένος στην καρδιακή ανεπάρκεια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το ΔΚΚΠΑ έχει προγραμματίσει σειρά ενημερωτικών διαλέξεων με εισηγητές την καρδιολόγο-διευθύντρια ΕΣΥ dr Αλεξία Σταυράτη και τον καρδιολόγο-επιμελητή Α΄ ΕΣΥ dr Κωνσταντίνο Πολυμερόπουλο.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις-διαλέξεις ξεκινούν σήμερα από τα Πεύκα και θα ολοκληρωθούν στις Συκιές.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

► Τρίτη 7 Μαΐου 2019 – 7:30 μ.μ.
Δημοτικό κατάστημα Πεύκων, Αίθουσα συνεδριάσεων
Ειρήνης 19, Πεύκα

► Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 – 7:30 μ.μ.
Κλειστό Θέατρο Νεάπολης
Ελ.Βενιζέλου 125, Νεάπολη (δημ. κατάστημα, περ. Στρεμπενιώτη)

► Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 – 7:30 μ.μ.
Αίθουσα εκδηλώσεων 1ου-5ου Δημ. Σχολείων Συκεών
Ζ. Γουναρίδη & Μ. Μερκούρη, Συκιές (Δενδροφυτεία)

Εξορμήσεις ενημέρωσης

Οι ενημερωτικές εξορμήσεις, ωστόσο, ξεκίνησαν από το πρωί, με εφαλτήριο τα Πεύκα και την οδό Ειρήνης, όπου στην πλατεία σιντριβανίου εγκαταστάθηκε το πρωί ειδικό περίπτερο. Εκεί, επιστημονικά και νοσηλευτικά στελέχη στελέχη του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» και του ΔΚΚΠΑ διένειμαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες, οι οποίοι καλούνταν ταυτόχρονα να απαντήσουν σε ειδικό ερωτηματολόγιο που θα τύχει επεξεργασίας από την Καρδιολογική Κλινική, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναπτυχθούν τις επόμενες ημέρες και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες.

Παρόντες ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο dr. Γιάννης Ζαρίφης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παρή Γενίτσαρη, ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός και η αντιπρόεδρος Ελένη Αντωνιάδου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου Αλέκος Σιμητόπουλος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

«Οι πρωτοβουλίες του δήμους, που αναπτύσσονται σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου ‘‘Γ. Παπανικολάου’’ και τον διευθυντή της κλινικής Γιάννη Ζαρίφη, προσφέρουν μια πολύ καλή ευκαιρία στους πάντες να συμμετάσχουν και να ενημερωθούν γύρω από τη νόσο, με την πεποίθηση ότι η γνώση είναι δύναμη και ότι «κάλλιον το προλαμβάνειν ή του θεραπεύειν». Η διοργάνωση των τριών ενημερωτικών εκδηλώσεων εκεί ακριβώς στοχεύει: στη γνώση που παράγει πρόληψη», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.