ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την «ημέρα εθελοντή Αιμοδότη» γιορτάζει ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

aimodosia10817Μια ξεχωριστή γιορτή με μουσική, χορό, βίντεοκλιπ και θεατρικές παραστάσεις για τους εθελοντές αιμοδότες, διοργανώνει ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Η εκδήλωση με τίτλο «οι Αιμοδότες γιορτάζουν και σας καλούν» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου με ώρα έναρξης στις 18.30 και λήξης στις 21.30) στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» (δημαρχείο Αποστόλου Σαμανίδη 21, Πανόραμα) ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδότη που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 του ίδιου μήνα. Συμμετέχουν σχολεία, τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, καθώς και σύλλογοι αιμοδοτών παρουσιάζοντας μουσικές, χορευτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές δράσεις και εκθέματα.

«Επικροτούμε και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου και της διευθύντριας αιμοδοσίας κας Μαρίας Γκανούδη για την ενίσχυση του ρεύματος των εθελοντών αιμοδοτών. Η εκδήλωση έχει στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, να καταλάβουμε όλοι ότι δίνοντας αίμα χαρίζουμε ζωή και να το κάνουμε πράξη» σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη.

«Γιορτάζουμε με τους εθελοντές αιμοδότες και τους μαθητές των σχολείων μας, την προσφορά στην ανθρώπινη ζωή. Η ανταπόκριση των συνάνθρωπων μας είναι θετική και είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξητική τάση στη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία. Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε ακόμη περισσότερο τον κόσμο ώστε να καταφέρουμε να έχουμε προσεχώς πλήρη επάρκεια αίματος ως χώρα» ανέφερε από την πλευρά η διευθ’υντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου , Μαρίνα Γκανίδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ
• 18:30-19:00 Χαιρετισμοί
• 19:00-19:15 Μαθητές του Παιδικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη
• 19:15-19:30 Παιδικό Χορευτικό, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Βρασνών
• 19:30-19:45 Παιδικό Θεατρικό, Πολιτιστικός Σύλλογος Μ. Αλέξανδρος Κ. Σταυρού
• ΠΡΟΒΟΛΗ VIDEO CLIP Δημιουργία των μαθητών του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης
• 20:00-20:30 Το Βήμα του Αιμοδότη
• 20:30-20:45 Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας ‘’Μέτρες-Σωζόπολη’’, θεατρικό
• 20:45-21:00 Αρμένικος Σταυρός του Ελέους, Χορευτική Ομάδα «ΜΑΣΙΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου ΧΑΜΑΣΚΑΪΝ
• 21:00-21:15 Πολιτιστικός Σύλλογος Επανομής, Χορευτικό
• 21:15-21:30 Πολιτιστικός- Αιμοδοτικός Σύλλογος Κατοίκων Πεύκων, Χορευτικό

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εκτίθενται έργα των μαθητών του 3ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς , του Γυμνασίου Αγίου Γεωργίου Ασπροβάλτας, του Λυκείου Αρσακείου Θεσσαλονίκης και αφίσες με τις δραστηριότητες του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αρετής «Διογένης ο Σινωπεύς».