ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Καρκίνος και γυναικείο φύλο: πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση»- Εκδήλωση στη Θέρμη

dimarxeio thermis131119 minΗ πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας θα είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Υγείας Θέρμης. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, ειδικοί θα μιλήσουν για τις διάφορες όψεις του θέματος «Καρκίνος και γυναικείο φύλο: πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση».

Στόχος είναι μέσα από μια ολιστική προσέγγιση του ζητήματος κάθε γυναίκα αλλά και κάθε άντρας, που θα παρακολουθήσει την εκδήλωση, να πάρει τις απαραίτητες πληροφορίες και γνώσεις, ώστε να μπορεί αφενός να διαχειρίζεται αυτού του είδους τα ζητήματα, να μεταδίδει πληροφόρηση και να παροτρύνει τους ενδιαφερόμενους να απευθύνονται σε εξειδικευμένους φορείς για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου στο γυναικείο φύλο.

Εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης θα εισηγηθεί ένας Χειρουργός Μαστού, που θα αναφερθεί στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, ένας επαγγελματίας υγείας του συλλόγου, που θα αναφερθεί στον ψυχοκοινωνικό αντίκτυπο στη γυναίκα και μία εκπαιδευμένη εθελόντρια, η οποία θα καταθέσει την προσωπική της εμπειρία κατά το διάστημα της νόσου. Από το Κέντρο Υγείας Θέρμης θα παρουσιαστεί εισήγηση από το εξειδικευμένο προσωπικό των Μαιών με θεματολογία σχετική με την πρόληψη του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Στόχοι του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης μέσω των ενημερωτικών δράσεων τις οποίες είτε διοργανώνει, είτε καλείται να συμμετέχει είναι:
– η οργανωμένη αλληλοβοήθεια
– η ψυχοκοινωνική στήριξη
– η ενημέρωση για τα δικαιώματα των γυναικών με εμπειρία καρκίνου μαστού
– η ενημέρωση όλων των γυναικών στην Ελλάδα για τον καρκίνο του μαστού
– η προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Το εξειδικευμένο προσωπικό των Μαιών του Κέντρου Υγείας Θέρμης, μέσα από τα προγράμματα αγωγής υγείας που εφαρμόζει για τις γυναίκες, αποβλέπει στην παροχή ενημερωτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών σχετικών με παθήσεις του γεννητικού συστήματος.
Πληροφορίες & διευκρινίσεις: Κέντρο Κοινότητας Δ. Θέρμης (Απ.& Γρ. Ταβάκη 28, 2313 300739).
Είσοδος ελεύθερη.