ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λεμόνι:Ένας ισχυρός σύμμαχος για την υγεία

lemoni-nero

 

To λεμόνι είναι ένα εσπεριδοειδές το οποίο έχει να προσφέρει πάρα πολλά στον ανθρώπινο οργανισμό,ιδιαίτερως όταν καταναλώνεται ως αφέψημα με ζεστό νερό το πρωί.

Tο παραπάνω ρόφημα μπορεί να έχει αρκετά οφέλη για την υγεία αν αναλογιστεί κανείς τις ιδιότητες που κρύβει το λεμόνι.

Η πρωινή κατανάλωση του ζεστού ροφήματος λεμονιού δίνει ενέργεια στον οργανισμό,μέσω της οξυγόνωσης στο αίμα και της ενυδάτωσης του σώματος που επιφέρει ο συνδυασμός του λεμονιού με το ζεστό νερό.

Η πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη C του λεμονιού ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού καθώς επίσης κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και λαμπερό.

Ακόμη, βοηθάει ιδιαίτερα στην εξισορρόπηση του PH του ανθρώπινου σώματος,πράγμα πολύ σημαντικό ώστε ο οργανισμός να είναι πιο ανθεκτικός στις ασθένειες.

Επιπλέον,με την κατανάλωση λεμονιού αποβάλλονται οι τοξίνες λόγω της διουρητικής ιδιότητας του και βοηθά στην παραγωγή ενζύμων για την διέγερση του ήπαρ. Παράλληλα, το λεμόνι έχει την ιδιότητα να καθαρίζει και να διεγείρει το συκώτι.                                                              lemoni

Τέλος,ενισχύει την καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερολογικού συστήματος, συμβάλλει στην αυξημένη έκκριση πεπτικών οξέων πράγμα που βοηθάει στην ευκολότερη και αποτελεσματικότερη πέψη.


Τρόπος παρασκευής: Ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό και προσθέτουμε στυμμένο χυμό από μισό λεμόνι.Προσοχή να μην βράσει το νερό!