ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νιώθετε ότι αρρωσταίνετε; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

kruoma

Μη σας πιάνει πανικός! Εφαρμόστε τις παρακάτω τέσσερις απλές στρατηγικές για να αποφύγετε την επιδείνωση των συμπτωμάτων και την περιττή ταλαιπωρία.

1. Πάρτε συμπλήρωμα ψευδαργύρου

Ο ψευδάργυρος θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τη διάρκεια των συμπτωμάτων. Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι η συστηματική λήψη του συμπληρώματος μειώνει το συνολικό αριθμό των επεισοδίων κρυολογήματος σε ετήσια βάση.

Ο ψευδάργυρος αναστέλλει την αναπαραγωγή του ρινοϊού, τον ιό που ευθύνεται για τα περισσότερα κρούσματα κρυολογήματος.

2. Φτιάξτε μια κοτόσουπα

Το γιατροσόφι των γιαγιάδων είναι πράγματι αποτελεσματικό! Μια ουσία που αναδεικνύεται από τη διαδικασία βρασμού του κοτόπουλου, η καρνοσίνη, ενισχύει το ανοσοποιητικό κι έτσι βοηθά στην ταχύτερη καταπολέμηση ενός παθογόνου μικροοργανισμού. Δεδομένου ότι η κοτόσουπα περιέχει και αρκετά λαχανικά, ενισχύεται περαιτέρω το ανοσοποιητικό με πολύτιμες βιταμίνες.

3. Ενισχύστε τον οργανισμό με βιταμίνη C

Η βιταμίνη C δεν παρέχει πλήρη προστασία από τη γρίπη και το κρυολόγημα, όμως έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη διάρκεια των ενοχλητικών συμπτωμάτων. Γερό ανοσοποιητικό σημαίνει γρήγορη ανάρρωση.

4. Κοιμηθείτε καλά

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το ανοσοποιητικό απελευθερώνει κυτοκίνες, πρωτεΐνες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Ένα απολαμβάνετε καθημερινά αρκετό και ποιοτικό ύπνο, είναι επίσης πιο πιθανό να αποφύγετε γενικώς τη γρίπη και το κρυολόγημα.

Πηγή:onmed.gr